Przekaż nam 1,5% podatku. Wpisz nasz KRS 0000 220 518 w swoim zeznaniu podatkowym lub skorzystaj z darmowego programu do rozliczenia PIT

Płock: tradycyjnie czy na parze? Jak gotować

Gotowanie tradycyjne czy na parze? Lepiej udusić, upiec, a może zjeść na surowo? Arkana technik przyrządzania potraw, które najlepiej służą naszemu zdrowiu, poznamy już 17 kwietnia na spotkaniu Klubu Zdrowia w Płocku.

Wolontariusze lokalnej filii Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej (ChSCh) zapraszają tym razem na bezpłatne zajęcia Szkoły Zdrowego Gotowania. Oprócz interesującego wykładu uczestnicy poznają smak i przepisy na kolejne zdrowe potrawy oraz na własne oczy zobaczą, jak je przyrządzić.

Bezpłatne spotkania klubu w Płocku odbywają się dwa razy w miesiącu. Podczas ostatniego programu, zatytułowanego Wielki mit białkowy (3 kwietnia), mowa była na temat białka w diecie. Prelegentka Beata Śleszyńska podkreślała, że nasze pożywienie powinno być zróżnicowane i zawierać odpowiednią ilość różnorodnych składników odżywczych. Co ciekawe, białko roślinne może stać się pełnowartościowe, kiedy połączymy ze sobą np. zboża i rośliny strączkowe.

Na najbliższe spotkanie Klubu Zdrowia w Płocku zaprasza w środę, 17 kwietnia, jak zwykle do lokalu przy ul. Gradowskiego 15. Początek o godzinie 17:30.

Czytaj więcej o klubach zdrowia.

Czytaj więcej o pomocy zdrowotnej.

Tekst: Justyna Libera, aw

Zapisz się na Newsletter
Chrześcijańska Służba Charytatywna
ul. Foksal 8
00-366 Warszawa
Telefon:
(22) 31 31 425
E-mail:
biuro@bliskoserca.pl
Facebook
YouTube
Ta strona używa plików Cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Czytaj więcej »
Zamknij